proBET.sk | Obchodovanie na BETFAIR

Dnes je 2. 5. 2024, 21:51. Meniny má Žigmunt.

Kontakt: redakcia@probet.sk

Anketa
Boli by ste ochotni platit za sluzbu sprostredkuvajucu sms a email notifikacie v realnom case, ktore by bolo mozne nastavit si podla nasledujucich kriterii a ich kombinacii: muzstvo, liga, stat, kurz (match odds, correct score, over 2,5), cas, goly, karty?

1, Ano
54%
2, Nie
46%

Celkom hlasov: 164495
Odporúčame
Šport na internete

Obchodovanie na BETFAIR

 

Môj predslov k téme

Dlho som sľuboval spojazdniť sekciu o športovej burze a konečne som to dal dokopy. Veľa webov, blogov, užívateľov betfair a traderov sa zameriava na obchodovanie dostihov koní či preteky chrtov. To je v podstate to "klasické obchodovanie", ktoré nie je postavené napríklad na znalostiach z oblasti určitého športu, ale funguje len na základe odhadu pohybu trhu (teda vývoja kurzu na určitého koňa či chrta). Čítal som veľa názorov, že obchodovanie futbalových, tenisových či iných športových zápasov nie je obchodovanie, ale "určitá forma gamblingu" tak ako je to v podstate pri klasickom stávkovaní. S týmto názorom nemôžem súhlasiť a na probet.sk sa budem špecializovať práve na obchodovanie tenisových a futbalových zápasov. Som toho názoru a presvedčenia, že tí, ktorí majú slušný prehľad o týchto športoch, dokážu ovládať emócie a dodržiavať prísnu disciplínu, budú na športovej burze veľmi úspešní a Betfair im otvorí cestu k trvalým ziskom. 

Úvodom by som Vás chcel poprosiť aby ste pochopili, že ide len o úvod do obchodovania na športovej burze. Sekciu by som rád postupne rozširoval a zlepšoval. Očakávam aj aktivitu z Vašej strany, teda hlavne od tých, ktorí majú s obchodovaním určité skúsenosti. K dispozícii je aj "chat", kde môžete diskutovať výhradne o športovom obchodovaní. Ja mám takisto slušné znalosti a skúsenosti z tejto oblasti, takže Vám na chate rád odpoviem na Vaše otázky. 

Nakoniec sa ospravedlňujem za mixovanie dvoch jazykov. Okrem Slovenčiny som použil a budem používať aj texty v českom jazyku. Myslím si, že by to nemal byť pre Vás veľký problém.

Tí z Vás, ktorí ešte nemáte otvorený účet na Betfair, budem veľmi rád ak si ho otvoríte cez tento link: REGISTRUJ SA TU. Ďakujem a môžeme sa do toho pustiť. Úplne na záver celej sekcie budem aktualizovať zoznam reálnych obchodov. Budem sa snažiť zachytiť rôzne situácie. 

Prečo Betfair?

Betfair je najväčšia stávková burza na svete. Každý mesiac Betfair príjme stávky od minimálne 100 000 zákazníkov z celého sveta. To znamená, že je tam vždy (24 hodín denne a 7 dní v týždni) niekto, kto príjme vašu stávku.

Čo teda betfair ponúka?

•    Lepšie kurzy, v priemere až o 20%.
•    Najlepšie stávkovanie naživo, až do úplného konca športovej udalosti.
•    Stávkovanie na výhru alebo prehru u každej stávkovej udalosti.
•    Možnosť tvorby vlastných kurzov, ak ti vypísané kurzy nevyhovujú.
•    Rôzne spôsoby zobchodovania stávky, takže vyhráš bez ohľadu nato ako zápas nakoniec dopadne, dokonca aj predtým ako sa zápas začne vôbec hrať.
•    Víťazi sú vždy vítaní, bez obmedzovania stávok a uzatvárania účtov.

Zaregistrovať sa môžete TU.

Jak sázková burza vydělává peníze?

Betfair si účtuje malý poplatek od lidí, kteří na trhu vyhrají. Pokud na trhu prohrajete, neplatíte žádný poplatek.

Jak fungují internetové sázkové burzy?

Internetová sázková burza je sázková kancelář, která využívá technologii k tomu, abyste dostali lepší kurzy. Dosahuje toho snížením svého rizika, což znamená, že si nemusí vytvářet zvláštní marži jako bezpečnostní rezervu. Výsledkem je, že sázkaři sázejí v takovém kurzu, jaký chtějí, a ne v takovém kurzu, jaký je údajně jedině možný.

Představte si dva přátele, kteří se dívají na fotbalové utkání a při tom se vsadí. Nezávislý pozorovatel během hry drží vsazené peníze. Sázková burza funguje stejně: naši klienti sázejí jeden proti druhému a Betfair drží sázky, dokud se sázka nevyrovná.

Na sázkové burze můžete „tradičním" způsobem sázet na výhru. Můžete však také zaujmout pozici na druhé straně trhu a vsadit si na nevýhru, přičemž nabízíte kurz ostatním sázejícím. Možnost sázet na výhru nebo na nevýhru vám dává navíc možnost „obchodovat" se svou pozicí a přidat k sázce na nevýhru ještě sázku na výhru, pokud se situace změní, takže si zajišťujete zisk.

Takže čo je na tom pravdy?

Keďže betfair je burzou stávok kde sa stretáva ponuka s dopytom, stávky na prehru (či skôr nevýhru, ďalej len "nevýhra") (“lay” stávky) a stávky na výhru (“back” stávky), musí dôjsť k spárovaniu ponuky s dopytom, musí teda niekto ponúknuť stávku na výhru, a na druhej strane zasa niekto stávku na nevýhru s rovnakým kurzom. Ak je tvoja stávka, ktorú chceš práve uzavrieť, obchodovaná v najlepšom kurze je okamžite spárovaná, inak je zaradená do fronty.

Pre toho kto dokáže správne vyhodnotiť aktuálnu situáciu môže byť stávkovanie naživo veľmi zaujímavé. Ak favorit prehráva, či ešte neskóroval kurz na jeho výhru je vyšší ako pred zápasom. Taktiež zmena kurzov umožňuje zobchodovať stávku, ak si napríklad stávkoval na remízu prípadne na to že v zápase padne < 2.5 góla, keďže žiadny gól nepadol kurz klesá.
Betfair si berie 5% poplatok s každej výhry (existuje aj tzv. prémiový poplatok - čítaj tu), čiže čím viac vyhrávaš tým viac betfair zarobí na poplatkoch. Podľa toho v akom objem stávkuješ môžeš získať až 60% zľavu na tomto poplatku.

Čo je to vlastne tip na nevýhru?

Ak stávkuješ v klasickej stávkovej kancelárii a podáš napríklad stávku na to, že Sparta Praha vyhrá nad Slovan Liberec za 1000 korún v kurze 1.85, a ak Sparta naozaj vyhrá, stávková kancelária ti vyplatí 1850 korún.
Keďže tipuješ na to že Sparta vyhrá, podávaš stávku na výhru, naopak aby stávková kancelária vyhrala tvojich 1000 korún musí Sparta prehrať, stávková kancelária teda s tebou uzatvára stávku na nevýhru Sparty. Keďže kurz s ktorým si stávku uzatvoril je 1.85 stávková kancelária riskuje 850 a ty 1000 korún.

Ak pri stávke na výhru je tvojím rizikom celá tvoja stávka, pri stávke na prehru je to:
(kurz – 1) * stávka

Keďže ty kryješ výhru toho kto na danom kurze staví na to, že udalosť nastane. Tu si treba dávať pozor pretože pri kurzoch väčších ako 2 je tvoje riziko väčšie ako tvoja stávka.

Čo je to zobchodovanie stávky?

Obchodovať so stávkou je možné len na burze stávok, keďže je tu možné podať stávku na prehru. Platí veľmi jednoduché pravidlo, tak ako pri akomkoľvek obchode kúpiť lacno a predať draho. Pri obchodovaní stávky podávame stávky na rovnaký výber, raz však stavíme na výhru a druhý raz na prehru, vyhrávame preto bez ohľadu nato aký bude výsledok.

Príklad úspešného obchodu:

V troch krokoch som načrtol úspešne zrealizovaný obchod. 

 

 

 

Zdá sa to veľmi jednoduché, však? Samozrejme až také ľahké to nie je, ale je to veľmi dobrý spôsob ako byť na stávkovaní ziskový. Vďaka betfair môžete znížiť riziko a hlavne zredukovať straty z tipov, ktoré by pri klasickom stávkovaní boli nevýherné.  

Každý kto začína s obchodovaním na betfair by si mal určite pozrieť následujúce demo. Vďaka tejto rýchlej a jednoduchej prezentácii Betfairu získate potrebnú istotu a know-how, ktoré budete potrebovať k obchodovaniu na burze.

V prezentácii nájdete všetky potrebné informácie o fungovaní stávkovej burzy, naučíte sa princípy stávkovania a dozviete sa všetko potrebné o vašom účte na betfair.




 

 

 

 

Ďalej pripravujem a uverejním:

1. Software na obchodovanie
2. Rady a návody na obchodovanie
3. Príklady obchodov
4. Blog aktívneho tradera
5. Otázky a odpovede

K dispozícii je aj Chat, kde môžete diskutovať výhradne o športovom obchodovaní. Ja mám takisto slušné znalosti a skúsenosti z tejto oblasti, takže Vám na chate rád odpoviem na Vaše otázky. 



 

 

 

 

Zaujímavé odkazy:

http://randim.blog.cz/ (Český blog tenisového tradera.)

http://www.mir.tikety.cz/ (Česká stránka o obchodovaní.)

http://www.chrtba.cz/ (Česká stránka o obchodovaní.)

http://adamheathcote.blogspot.com/ (Blog anglického tradera.)

http://zemetrader.blog.cz/ (Blog začínajúceho českého tradera.)

http://service.betfair.info/info_czech.html (Dôležitý web!!! Na tomto webe sú oznámenia o technickej údržbe Betfair. Je treba vedieť kedy bude ďalšia odstávka aby ste predišli prípadným stratám pri neuzavretých pozíciach.)





Profi skupina
rudolf56
+31.48 +9.12 2.21 352
Dnes žiadny tip.
borism
+18.79 +4.47 2.78 435
Dnes žiadny tip.
hesky
+96.43 +18.02 2.09 542
Dnes žiadny tip.

Celková úspešnost skupiny:
+261.24 +5.68 2.15 4740

* úspešnosť tipérov je vyjadrená v tomto poradí: celkový zisk, ROI, priemerný kurz a počet tipov
PROFI TIPÉR
Na dnes nie je tip.

...ostatné tipy

Zoznam webov o tipovaní
zoznam webov
Kódex dobrého tipéra
kódex dobrého tipéra
 

Copyright © 2009 proBET.sk. Všetky práva vyhradené. Autor a prevádzkovateľ nezodpovedajú za obsah a jeho následky.

PARTNER:   |   kontakt